Home Home Kunstenaar Kunstwerken Cursussen DISC Zakelijk Archief Agenda Artfilm Contact

Creatiever door het leven met cursus “Creërend Leven” van ArtMirrorIedereen is in zekere mate creatief en het kan zeer behulpzaam zijn om je persoonlijk creatief vermogen verder te ontwikkelen en je creatieve vaardigheden effectiever te hanteren. Want creatief zijn helpt je bij het zoeken naar nieuwe mogelijkheden, open te staan bij snelle veranderingen, je eigenheid beter uit te drukken en onderscheidend te zijn in het ontwikkelen van jouw visie. Het geeft je frisheid en levenslust die je nodig hebt om inspirerend in jouw omgeving te zijn.


In  de cursus “Creërend Leven” wordt als bron van inspiratie  ook de ArtFilm gebruikt : “Look into the Mirror of Art” gemaakt door ArtMirror in 2009.  In deze documentaire delen  zeven kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines over hun leven, kunst, creatief proces en multiculturele projecten wereldwijd. De trailer van de film is op de website te zien www.artmirror.nl . Zoals Gaspersz  het omschreef in zijn artikel voor Nyenrode : “Ga en spreek met een kunstenaar om nieuwe wegen van creativiteit te openen. We kunnen leren van kunstenaars. Ze zijn gewend om naar de wereld te kijken vanuit een ander perspectief dat verfrissend kan zijn” (www.Nyenrode.nl, 2006)


Tijdens de cursus wordt geoefend met creatieve (denk)technieken en vaardigheden zoals creatief waarnemen, associatief denken, verbeeldingskracht, denken in alternatieven en uitstellen van een oordeel…  Er is ook ruimte om dit te visualiseren met oa moodboards en collages  zodat je met deze inspiratie aan de slag kan om je creatieve talenten beter in te zetten in je werk en persoonlijk leven. Ook wordt de creatiespiraal van Marinus Knoope beknopt behandeld, een natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid.


Ervaring is niet nodig. Alleen een open mind en de durf om jouw creatiekracht te ontdekken en te ontwikkelen!


Duur: 4 x 2,5 uurLezingen Cursussen Workshops